Poslední tisková zpráva

Nový systém značení s technologií Intelligent Motion™ přináší přesný a efektivní výkon založený na desetiletém úspěchu

Inovativní systém Videojet® 9560 tiskne a aplikuje štítky na vnější obaly,
krabice a smršťovací fólie

Chicago, Illinois – 1. červenec 2024 – Videojet 9550, zkonstruovaný bez mechanismů, které vyžadují rutinní ruční seřizování a které mohou způsobit uvíznutí štítků v jiných systémech tisku a aplikace štítků (LPA), se v posledních deseti letech ukázal jako dominantní řešení v odvětví značení. Společnost Videojet Technologies, světový lídr v oblasti kódování, značení a tisku, nyní toto řešení vylepšila uvedením štítkovače Videojet 9560 pro tisk a aplikaci, který se vyznačuje vyšší rychlostí zpracování a rozšířenými možnostmi připojení.

Marcy Vanderbei, manažerka globální obchodní jednotky společnosti Videojet, uvedla: “Vývoj modelu 9550 na nový model 9560 s technologií Direct Apply přináší výhody pro balicí operace na konci linky s vyšší rychlostí zpracování a snadnou integrací do stávajících výrobních a řídicích sítí. Každé zlepšení je důkazem našeho odhodlání k výzkumu a vývoji řešení, která řeší problémy našich zákazníků v oblasti kódování a označování.”  

Direct Apply je jedinečná metoda značení na vyžádání, která umožňuje přesné umístění štítku na obal. Systém funguje tak, že současně tiskne a aplikuje štítky na horní nebo boční stranu procházejícího obalu bez nutnosti použití pěchovací nebo vzduchového aplikátoru. Videojet 9560 dosahuje rychlosti až 150 balení za minutu u typických štítků s čárovým kódem GS1 o rozměrech 4″ x 6″ a zachovává si propustnost, i když se balení hromadí.

Videojet 9560 je vybaven patentovanou technologií Videojet Intelligent Motion™, která zajišťuje automatické a přesné řízení celého systému a zároveň se zaměřuje na nulové neplánované prostoje na výrobních linkách. Tato pokročilá technologie značení zlepšuje provozní výkon díky přímému pohonu, který řídí rychlost a polohu štítků bez spojek, válečků nebo seřizování. Elektronická navíjecí cívka automaticky upravuje a udržuje napnutí etikety bez ohledu na rychlost a velikost etikety od začátku do konce cívky. Jednoduchá webová cesta umožňuje změny popisků a pásů karet za méně než 60 sekund.

Díky plynulým znalostem běžného softwaru pro návrh štítků a tiskáren nebudou muset uživatelé, kteří přecházejí na nový model 9560, znovu vytvářet soubory úloh nebo se znovu školit. Ve srovnání s modelem 9550 je nový model 9560 navržen s rozšířenými možnostmi programovatelných vstupů a výstupů pro integraci s více datovými protokoly včetně Ethernet/IP™ a PROFINET®.

Obsluha modelu 9560 může využít výhod velkého 8palcového uživatelského rozhraní pro výběr úloh a ovládání systému. Jeho vestavěné funkce Code Assurance pomáhají pokaždé získat správný štítek na správný případ. Obsluha si také může prohlížet videa, která je provede rutinními úkoly údržby. Rozhraní může být umístěno až 10 metrů od 9560, což usnadňuje integraci a zvyšuje použitelnost. Webový server navíc umožňuje přístup k uživatelskému rozhraní prostřednictvím jiných zařízení ve stejné síti.

Klíčovým vylepšením modelu 9560 je vestavěná Wi-Fi konektivita pro bezpečný vzdálený přístup k interním sítím výrobců. Soubory lze snadno odesílat do systému značení bez potřeby USB disku. Kromě toho mohou odborníci společnosti Videojet i interní technici získat přístup ke vzdálenému servisu VideojetConnect™, pokud je k dispozici, pro řešení problémů a informace o stavu systému v reálném čase. 

“Tento nový systém funguje bez manuálních úprav a přidaných dílů, které jsou hlavními příčinami každodenních provozních problémů s tradičními etiketovacími stroji,” řekl Vanderbei. “Videojet 9560 s umístěním štítků Direct Apply nyní s vylepšenými funkcemi posouvá efektivitu a spolehlivost na konci linky na novou úroveň.”

Další informace o tiskovém a aplikačním systému štítkování Videojet 9560 naleznete na adrese http://www.videojet-9560.html